PRO TV. Eu ma distrez cu cainele meu 2014

Orice caine, indiferent daca este de rasa ori simplu maidanez, poate fi antrenat sa salveze oameni in nevoie, sa fie un companion perfect pentru copii, sa stearga stresul celor mari, ori sa aline durerile celor bolnavi.

IMG_9606

Este mesajul simplu pe care o asociatie care ocroteste animalele a incercat, sambata, sa il transmita bucurestenilor. Voluntarii au venit cu 30 de caini si au demonstrat ca dragostea, grija si cateva tehnici simple de dresaj pot face minuni.

In loc sa scoata toate sosetele stapanului din sertar, asa cum face in fiecare zi, Maya a putut astazi sa se bucure de soare si caldura, in parc. O asociatie a organizat o iesire la aer curat, special pentru ea si alti catei.

Patrupedele bine dresate si-au testat abilitatile in concursuri dificile si in pauze au socializat:

Cu sosetele il dresez de cand e mic…de fapt se dreseaza singur. Dar, dresajul de baza inca e in curs de lucru, de vreo doua luni lucram si speram ca pe viitor sa ajute si la cautare si salvare“, a spus stapanul unui caine.

Majoritatea oamenilor isi petrec timpul in casa la calculator sau televizor si scot cateii numai pentru ca au nevoie sa iasa afara, asa ca e o ocazie pentru catei sa socializeze si sa se distreze“, a spus alta persoana.

Organizatorii au vrut astfel sa le arate bucurestenilor ca orice caine echilibrat, indiferent daca este de rasa ori maidanez, poate fi antrenat pentru a deveni caine utilitar. Totul e sa-i acorzi atentia necesara si sa inveti, la randul tau, cateva tehnici de dresaj.

In principiu, orice caine poate fi antrenat. Exista niste limitari care tin de forma corpului, de boli…dar orice caine care isi doreste foarte mult poate sa faca lucrul acesta“, a spus Vlad Popescu, instructor canin.

Un astfel de catel este si Bruno, care abia a incheiat un stagiu de pregatire. El va sustine in final un examen si, daca va trece cu brio, va putea participa la misiuni de cautare si salvare.

Bruno se antreneaza de un an pentru misiuni de cautare si salvare. Astazi are parte de un test. Ca sa o poata identifica pe reporterul PROTV drept victima, trebuie sa se ascunda. Misiunea este un succes.

Astfel de demonstratii vor fi organizate periodic pentru cei care isi doresc sa aiba un companion ascultator, care sa le fie si prieten devotat, capabil sa le sara in ajutor la nevoie.

Sursa: Stirile Pro TV