„Câinele, prietenul meu” in 2013

Programul „Cainele, prietenul meu” continua si in anul 2013 in scolile din Bucuresti, in urma semnarii protocolului de colaborare cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti. Instructorii nostri, Luciana si Cristi si cei doi catei terapeuti, Gigica si Cretu, au fost primiti cu aplauze, zambete si mult entuziasm de copiii din scolile bucurestene, care s-au aratat foarte dornici sa invete si sa impartaseasca experientele si cunostintele personale in ceea ce-l priveste pe cel mai bun prieten al omului.

Acest proiect se adreseaza elevilor din clasele 2-6 cu scopul de a stabili o interactiune sanatoasa, lipsita de riscuri atat fizice cat si emotionale in relatia copil-caine, indiferent daca acesta din urma este comunitar sau se afla in proprietatea unei familii. Prin acest proiect Clubul Cainilor Utilitari isi propune cursuri interactive dar si jocuri educative in urma carora copiii sa invete sa relationeze, sa aprofundeze si sa inteleaga relatia dintre om si caine.

Iata si cateva poze foarte graitoare din timpul desfasurarii cursului, asa ca va lasam sa ii admirati pe copii si catei in actiune 🙂

____________________________________________________________________________________________

Cainele, prietenul meu

Copii si caini in siguranta

Odata cu prima saptamana din aprilie 2012, Clubul Cainilor Utilitari a deschis noua „stagiune” a programului „Cainele, Prietenul meu” printr-o serie de demonstratii educative la ferma Cocosul Rosu. Pentru ca primavara de abia a inceput, va asteptam si pe voi la joaca!

Programul „Cainele, prietenul meu” cuprinde un seminar de aproximativ o ora in care copiii primesc informatii utile despre interactiunea cu cainii cu sau fara stapan, alaturi de imagini si slideshow-uri pentru o cat mai buna si usoara intelegere. La final, copiii vor avea parte de un spectacol deosebit cu vedetele noastre, cateii Cretu’, Codrut, Gigica si Spritz, care le vor arata ca sunt niste catei dresati care stiu sa faca lucruri extraordinare. Tot ce trebuie sa faceti pentru ca programul nostru sa aiba loc si in scolile sau gradinitele unde invata copiii vostri este sa ne contactati la numerele de telefon: 0723 642 130 sau 0726 417 373. Va asteptam!

_____________________________________________________________________________________________

Joi, 12 mai 2011 a avut loc inaugurarea programului educational “Cainele – prietenul meu”. Copiii au urmarit timp de aproximativ o ora slide-uri si imagini explicative cu si despre caini si li s-au oferit informatii esentiale despre interactiunea corecta, armonioasa si in siguranta a acestora cu cainii, in special a interactiunii cu cainii fara stapan dar si a celor cu stapan, inclusiv cateii proprii. La acest proiect pilot au participat copiii claselor a III-a si a IV-a ai scolii nr. 198 din sectorul 6.

La final, peste 300 de copii au avut ocazia sa vada in curtea scolii un spectacol deosebit, sustinut de patru dintre cateii nostri, copiii fiind cuceriti de trucurile pe care Cretu’, Codrut, Spritz si Gigica le-au executat cu maiestrie si usurinta. In ropote de aplauze si urale, cele patru vedete cu codita au sarit peste obstacole si s-au intrecut in rapiditate si executii spectaculoase. Ca niste adevarate vedete, cateii nostri au fost solicitati chiar sa dea autografe, desi nu au invatat sa scrie (inca). Asa ca, pentru a nu-i dezamagi pe copii, instructorii care i-au coordonat pe catei in “ring” le-au scris copiilor mesaje de multumire si apreciere iar in loc de semnatura, niste labute buclucase.

[fgallery id=4 w=550 h=485 bg=ffffff t=0 title=”Cainele – prietenul meu”]

My friend The dog

Children and dogs together in safety

The program will be back in schools in September and it is FREE! Parents interested in having this program in their children’s school are invited to contact us.

 

 

Thursday, on the 12th of may, we opened „My friend – the dog” educational program!

Children of 3rd and 4th grade, from school no 198 in Bucharest, watched slide shows and pictures, listened and learned important information about human dog interaction, especially about the safest methods to behave arround both stray and household dogs.

At the end of the presentation, over 300 children witnessed, in their school yard, a special dog training show, performed by 4 of our dogs. Children were impressed with the tricks that Cretu, Codrut, Spritz and Gigica elegantly and swiftly executed. Bathed in enthusiastic rounds of aplause, the 4 stars competed in terms of speed and momentousness. Like VIPs, our dogs were also asked for autographs, eventhough they cannot write (yet).  In order not to disappoint the children, dedications were handed out with the drawing of the dog’s paws.

[fgallery id=4 w=450 h=385 bg=ffffff t=0 title=”Cainele – prietenul meu”]