Câinele, prietenul meu în 2014

Cainele, prietenul meu in 2014

„Scoala altfel” la gradinita Waldorf

In saptamana „Scoala altfel”, colegul nostru Cristian Anghel impreuna cu cainele Cretu au fost in vizita la gradinita Waldorf unde au avut parte de o primire calduroasa si au facut cunostinta cu niste copii minunati si curiosi sa afle cat mai multe despre prietenia cu cateii. Cretu le-a aratat cu placere ce lucruri deosebite stie sa faca alaturi de Cristi iar copiii au fost bucurosi sa afle cat mai multe despre el si experienta lui de caine salvator.

„Cainele, prietenul meu” la Colegiul Național Mihai Eminescu

„Cainele, prietenul meu – copii si caini in siguranta” s-a desfasurat pe parcursul a doua zile in incinta Colegiului Național Mihai Eminescu unde, Cristian Anghel împreună cu Luciana Contu și catelusa Gigica le-au aratat copiilor cum sa interactioneze in siguranta cu cainii si le-au vorbit despre beneficiile relatiei om-caine, bazata pe respect si prietenie.

Evenimentul a avut loc in saptamana „Scoala altfel”, in cadrul programului ” Sa stii mai multe, sa fii mai bun”. Un eveniment frumos, care „a batut toate celelalte activitati”, dupa spusele unui cadru didactic. Zambete, aplauze, copii frumosi.
Multumim tuturor pentru aceste zile minunate!

SOS Satele Copiilor

Pe data de 15 martie 2014, am fost prezenti la centrul SOS Satele Copiilor, organizatie neguvernamentala, centrata pe asistarea si sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiei lor biologice.
In cadrul programului „Cainele, prietenul meu„, copiii au avut ocazia sa afle mai multe despre interactiunea sanatoasa, lipsita de riscuri, atat fizice cat si emotionale, in relatia cu cainii, indiferent daca acestia din urma sunt comunitari sau se afla in proprietatea cuiva.
Cainele, prietenul meu” ii invata pe copii sa relationeze, sa aprofundeze si sa inteleaga relatia dintre om si caine.
La incheierea cursului, a urmat o demonstratie de disciplina cu 6 dintre cateii nostri utilitari: Gigica, Billy, Johnnie, Bruno, Wasabi si Baloo, iar la final, copiii i-au mangaiat, s-au jucat si au incercat sa aplice sfaturile primite in timpul evenimentului.

Cainele, prietenul meu in 2013

Programul „Cainele, prietenul meu” continua si in anul 2013 in scolile din Bucuresti, in urma semnarii protocolului de colaborare cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti. Instructorii nostri, Luciana si Cristi si cei doi catei terapeuti, Gigica si Cretu, au fost primiti cu aplauze, zambete si mult entuziasm de copiii din scolile bucurestene, care s-au aratat foarte dornici sa invete si sa impartaseasca experientele si cunostintele personale in ceea ce-l priveste pe cel mai bun prieten al omului.

Acest proiect se adreseaza elevilor din clasele 2-6 cu scopul de a stabili o interactiune sanatoasa, lipsita de riscuri atat fizice cat si emotionale in relatia copil-caine, indiferent daca acesta din urma este comunitar sau se afla in proprietatea unei familii. Prin acest proiect Clubul Cainilor Utilitari isi propune cursuri interactive dar si jocuri educative in urma carora copiii sa invete sa relationeze, sa aprofundeze si sa inteleaga relatia dintre om si caine.

Iata si cateva poze foarte graitoare din timpul desfasurarii cursului, asa ca va lasam sa ii admirati pe copii si catei in actiune 🙂

Cainele, prietenul meu 2012

Copii si caini in siguranta

Odata cu prima saptamana din aprilie 2012, Clubul Cainilor Utilitari a deschis noua „stagiune” a programului „Cainele, Prietenul meu” printr-o serie de demonstratii educative la ferma Cocosul Rosu. Pentru ca primavara de abia a inceput, va asteptam si pe voi la joaca!

Programul „Cainele, prietenul meu” cuprinde un seminar de aproximativ o ora in care copiii primesc informatii utile despre interactiunea cu cainii cu sau fara stapan, alaturi de imagini si slideshow-uri pentru o cat mai buna si usoara intelegere. La final, copiii vor avea parte de un spectacol deosebit cu vedetele noastre, cateii Cretu’, Codrut, Gigica si Spritz, care le vor arata ca sunt niste catei dresati care stiu sa faca lucruri extraordinare. Tot ce trebuie sa faceti pentru ca programul nostru sa aiba loc si in scolile sau gradinitele unde invata copiii vostri este sa ne contactati la numerele de telefon: 0721 682 435. Va asteptam!


Cainele, prietenul meu 2011

LOGO cainele prietenul meu

Joi, 12 mai 2011 a avut loc inaugurarea programului educational “Cainele – prietenul meu”. Copiii au urmarit timp de aproximativ o ora slide-uri si imagini explicative cu si despre caini si li s-au oferit informatii esentiale despre interactiunea corecta, armonioasa si in siguranta a acestora cu cainii, in special a interactiunii cu cainii fara stapan dar si a celor cu stapan, inclusiv cateii proprii. La acest proiect pilot au participat copiii claselor a III-a si a IV-a ai scolii nr. 198 din sectorul 6.

La final, peste 300 de copii au avut ocazia sa vada in curtea scolii un spectacol deosebit, sustinut de patru dintre cateii nostri, copiii fiind cuceriti de trucurile pe care Cretu’, Codrut, Spritz si Gigica le-au executat cu maiestrie si usurinta. In ropote de aplauze si urale, cele patru vedete cu codita au sarit peste obstacole si s-au intrecut in rapiditate si executii spectaculoase. Ca niste adevarate vedete, cateii nostri au fost solicitati chiar sa dea autografe, desi nu au invatat sa scrie (inca). Asa ca, pentru a nu-i dezamagi pe copii, instructorii care i-au coordonat pe catei in “ring” le-au scris copiilor mesaje de multumire si apreciere iar in loc de semnatura, niste labute buclucase.