„Doctor cu 4 lăbuțe”, terapie pentru 250 de copii și bătrâni

Echipa de Terapie si Activitati Asistate de Animale, parte a Clubului Cainilor Utilitari, da startul proiectului „Doctor cu 4 labute”. Astfel, 4 caini special antrenati, alaturi de handlerii lor din echipa de Terapie si Activitati Asistate de Animale, vor desfasura programe si activitati terapeutice pentru copii si adolescenti care sufera de afectiuni oncologice sau dizabilitati (fizice, motorii si vizuale), Sindrom Down, Tulburari de Spectru Autist si pentru varstnici, beneficiari ai organizatiilor: Asociatia Help Autism, Asociatia Invingem Autismul, Asociatia MAGICAMP, Asociatia Down Plus si Asociatia Crestina Sfantul Alexandru si Sfantul Nicolae.

 

„Doctor cu 4 labute” se desfasoara pe o perioada de 6 luni si are o valoare totala de 39.180 lei, din care 24.400 lei reprezinta contributia Fundatiei Orange. Proiectul este finantat in cadrul concursului „Sustine un ONG!” editia 2017, prin care Fundatia Orange ofera anual fonduri pentru proiecte coordonate de angajati ai Orange Romania.

 

Initiat si coordonat de Raluca Nita, angajat Orange, proiectul isi propune sa ofere activitati terapeutice asistate de animale pentru 250 de copii si varstnici.

 

Cei 4 caini de Terapie si Activitati Asistate de Animale sunt selectati, instruiti si pregatiti in mod special, dresajul specific avand o durata de doi – trei ani. Ei nu actioneaza individual, ci doar impreuna cu instructorul canin. Din proiect fac parte un Border Collie – Happy, un Golden Retriever – Maya, un Golden Retriever – Happy si un catel de rasa mixta – Gigica.

 

„Doctor cu 4 labute” este proiectul care aduce fericire in ochii celor care se vor bucura de cateii nostri, iar noi suntem incantati ca juriul ‘Sustine un ONG!’ a crezut in proiectul nostru, iar cu ajutorul acestei finantari vom putea sa contribuim la terapia a 250 de copii si varstnici!”, a spus Luciana Manole, coordonatorul departamentului de Terapie si Activitati Asistate de Animale.

 

Terapia Asistata de Animale este o terapie complementara cu ajutorul careia se obtin de multe ori rezultate acolo unde motivatia sau dorinta de a trece peste obstacole s-a pierdut din cauza suferintei sau a efortului. Terapia si activitatile asistate de animale aduc beneficii de ordin fizic, psihic si social in viata persoanelor aflate in suferinta: imbunatatirea tonusului, a conditiei fizice si a coordonarii, diminuarea depresiei si a nervozitatii, reducerea sentimentelor de singuratate si izolare.

 

Proiectul castigator al concursului ‘Sustine un ONG!’ a fost ales de catre un comitet de selectie format din: Andreea Giuclea – jurnalist Decat o Revista , Horia Brenciu – cantaret, entertainer si prezentator TV HB Media Entertainment, Mihai Dobrovolschi– fondator Radio Guerrilla, Cristian Patachia-Sultanoiu – Development & Innovation Manager Orange Romania si Amalia Fodor – Director Executiv Fundatia Orange.