Aplicatie ISU Bucuresti-Ilfov

Pe data de 26 martie 2019, ISU Bucuresti-Ilfov a solicitat sprijinul echipei Caini de Salvare CCU pentru a participa la un exercițiu de intervenție în caz de cutremur, care a avut loc în incinta fostei fabrici de bere Rahova.

Chintoi Romica si Billy

Voluntarii echipei canine au intervenit cu câini atestați pentru dărâmătura, în câteva scenarii de căutare a unor victime dispărute sub clădirile prăbușite.

Au mai participat la această simulare voluntarii  Rescue 4×4 și Crucea Roșie  Română care au lucrat împreună cu Pompierii SMURD și Grupul Salvatorilor Speciali din cadrul ISU Bucuresti-Ilfov, asigurând recuperarea și transportul victimelor găsite de câinii de salvare, către baza special amenajată pentru situații de urgență.

Exercițiul  a urmărit procedurile de intervenție folosite în caz real și a avut în vedere testarea capacității de răspuns în caz de dezastru, dar și exersarea metodelor de lucru dintre voluntari și ISU.
Astfel de simulări sunt posibile datorită protocolului de colaborare semnat în anul 2017 între DSU și asociațiile de voluntari dornice să se implice și să ajute autoritățile în caz de nevoie.  

Asociația Clubul Câinilor Utilitari dispune în prezent de câini de căutare și salvare atestați pentru intervenția în mediul natural sau urban, urmând ca anul acesta să participe cu câini noi la testarea organizată de M.A.I, la Centrul Chinologic Aurel Greblea din Sibiu, cu scopul de a creste numărul câinilor pregătiți pentru intervenția în caz real.