Ajuta Romania!

Ajută România: Câţiva voluntari au găsit soluţia pentru câinii comunitari din Tunari

Clubul Cainilor Utilitari a sprijinit echipa de voluntari din comuna Tunari in rezolvarea problemelor legate de cainii cu si fara stapan. Recensamantul populatiei canine impreuna cu microciparea, sterilizarea, vaccinarea si programul de adoptii, sunt solutiile care vor aduce liniste locuitorilor. De asemenea, supravegherea strazilor cu ajutorul camerelor de luat vederi si pedepsirea abandonului sunt masurile care vor impiedica reaparitia cainilor pe strada.
Aceastra campanie este initiata de d-na Roxana Achim, sustinuta de Primaria Tunari, cu sprijinul Clubul Cainilor Utilitari si TVR 1.

În problema câinilor comunitari, România s-a împărţit în două tabere şi fiecare îşi susţine crezul cu pasiune. Niciuna dintre părţi nu e prea optimistă în ce priveşte rezolvarea situaţiei.
În ciuda scepticismului general, o mână de oameni din comuna Tunari a găsit o soluţie la nivel local: sterilizarea şi microciparea câinilor comunitari, cu ajutorul voluntarilor.
Chiar dacă este foarte aproape de Bucureşti, comuna Tunari şi-a păstrat, în mare, felul patriarhal de a fi: oamenii au grădini frumoase, case mari şi animale în ograda.
În aproape fiecare curte se găseşte şi cel puţin un câine. De acest lucru se leagă prima etapă a planului: identificarea tuturor câinilor cu stăpân din comună.
Într-un astfel de proiect, colaborarea cu autorităţile locale este esenţială. Primăria a pus la dispoziţie, gratuit, un teren semiamenajat.
Iubirea pentru animale îi determină pe cei 15 voluntari din Tunari să facă un bine comunităţii în care trăiesc. Important este însă, ca ei să fie un exemplu pentru ceilalţi.

Sursa: Stirile TVR